• Nak jadi kaya?

    by  • 19/08/2014 • 2 Comments

    Kaya. Banyak duit. Kaya hutang pun kaya. Hehe. Saya share tips untuk kaya walaupun saya pun belum kaya. Tips yang sangat mudah. Jangan berhenti belajar. Belajar tu melalui banyak cara. Salah satunya ialah dengan MEMBACA. Jangan membaca hanya untuk lulus peperiksaan. Selain itu, belajar melalui PENGALAMAN. Namun tak semua proses pembelajaran melalui pengalaman ini...

    Read more →

    Penting ke insuran cermin kereta?

    by  • 06/08/2014 • 1 Comment

    Perlu sangat. Sebagai contoh, dengan caruman RM75 setahun, kereta anda dilindungi untuk pampasan tambahan untuk cermin kereta sehingga RM500. Nak jimat RM75, risiko anda ialah RM500, beza RM425 je. Samalah dengan takaful nyawa. Anda hanya mencarum serendah RM50 untuk pampasan kematian RM50,000. Lagi banyak bezanya… Takaful perubatan juga. Dengan tambahan serendah RM120, anda dilindungi...

    Read more →

    Kenapa anda tidak perlukan insuran nyawa selepas bersara

    by  • 04/08/2014 • 0 Comments

    Agen insuran dan takaful mungkin agak marah dengan penyataan ini, namun inilah hakikat sebenarnya. Walaupun saya sendiri sebagai konsultan takaful ini tidak bermakna segala produk insuran dan takaful menguntungkan pelanggan. Apa tujuan sebenar kita memiliki polisi insuran atau takaful? Sebagai perlindungan untuk kita andai berlaku musibah. Sejumlah pampasan akan diberikan kepada waris sebagai bekalan...

    Read more →

    Tanggungjawab pemilik sijil Takaful

    by  • 28/06/2014 • 0 Comments

    Walaupun ramai yang banyak menanyakan tugas sebagai perunding Takaful atau agen insuran,namun sebagai pelanggan ataupun pemegang polisi/sijil Takaful, anda juga perlu tunaikan tanggungjawab iaitu :- i) Pastikan duit untuk di tolak melalui potongan auto-debit cukup. ii) Sentiasa update dengan agen andai ada kelewatan pembayaran iii)Sentiasa update segala kemasukan ke hospital ataupun kemalangan yang dialami...

    Read more →