• Halal ke roti kt first garden tu?

    by  • 24/11/2008 • Islam, Makan Review • 0 Comments

    utk org perlis yg slalu gi bli roti kt kangar tu-roti garden tu(sebelah al-ikhsan)…ade perasan x sijil halal dia gantung kt mne2..puas jgk tgk aritu…xjmpe…xtau la kl dia ade tutup with something…

    info ni da dpt awal thn aritu…tp dikukuhkan lg dgn kwn pn ade ckp…so baru2 ni ade jgk la usha dlm…tgk xde pn sijil dia..but…aku da xbli…dlu mkn jgk…tp da tau da xbli la kt situ…

    even sedap(xtau taruk ape)…hehehe,…dlu pn beli sb tgk rmi melayu beli…pekerja dia pn ade melayu jgk…

    but just aware je la…sb aku pn xtau kesahihan dia..bg aku da jatuh jd was-was…so better jauhkan je la..byk lagi mknan len…hehe…tmbh lak tokey dia cha ya nun alif so fhm2la..bukan isu perkauman…but ni isu mknn yg msuk dlm perut kte jd darah daging kte..for muslim ni mmg wjib jaga..non muslim…xksh la..

    kl kedai roti sayang tu(baru buka)xtau la eh..no komen..

    wallahualam

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    About

    Berkelulusan Sarjana Telekomunikasi, kini bekerja sebagai jurutera di anak syarikat GLC terkemuka di Malaysia. Merupakan penulis utama Mfadhlan.com. Berpengalaman di bidang bisnes peruncitan, asas keusahawanan, pengurusan kewangan serta takaful. Jika anda musykil mengenai sebarang info yang dikongsikan, disarankan anda merujuk kepada pakar yang bertauliah terlebih dahulu. Penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang kerugian di pihak anda.

    http://www.mfadhlan.com

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge