• Festival Zapin Makum 2008 UPM

    by  • 07/12/2008 • MyDairy • 7 Comments

    Kumpulan Sutera Kasih dr UniMAP skali lagi gagal meraih apa2 anugerah tahun ni. Terlalu byk rintangan untuk thn ini. mula2 training zapin serawak..pki lagu zapin ruskalas(lagu kontroversi),last2 jurulatih ke mane,ktorg ke mne…but sbaik ade Mr.Is tolong bt stu zapin pekajang,guna lagu ya salam….ble smp UPM lak, lagu plak jd kontroversi,ade nyanyian la…so tukar lagu lak(rentak pn jd slow)….

    mlm pertandingan aku lak ade bt mistake time wainab(sumpahan wainab)…wpun xmenang ape2…aku xksh…dpt knl dgn new guy…junior2…fifi,abu,shafiq,fatra,ika,faz…..kwn2 lme pn xlupe khai,is,dila,awin…atleast kt da mkin rapat kn?

    yg pnting skrg ni kte jgn slhkn spe2…jgn anggap benda ni something stupid….mungkin thn ni kte klh…tp maybe someday kte mampu….

    kelemahan yg mungkin dpt diatasi?

    training awal….

    mungkin kte perlu bt audition awal2 utk thn akan dtg…ade U yg da training setahun awal…kte training pn 4-5hari je…n xsmua ade asas menari…tp yg pling penting…kte reda dgn smua keputusan thn ni…

    Keputusan ?

    1st place: UPM (zapin seri bunian)

    2nd place: UM (zapin sebat sarawak)

    3rd place: UKM (zapin sarawak)

    4th place: UIA (zapin darul iman)

    5th place: UMS (zapin tingkah talu)

    6th place: UMP(zapin pekan)
    Jumpa lg thn dpn….wpun aku da xlayak nk jd peserta..
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    About

    Berkelulusan Sarjana Telekomunikasi, kini bekerja sebagai jurutera di anak syarikat GLC terkemuka di Malaysia. Merupakan penulis utama Mfadhlan.com. Berpengalaman di bidang bisnes peruncitan, asas keusahawanan, pengurusan kewangan serta takaful. Jika anda musykil mengenai sebarang info yang dikongsikan, disarankan anda merujuk kepada pakar yang bertauliah terlebih dahulu. Penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang kerugian di pihak anda.

    http://www.mfadhlan.com

    7 Responses to Festival Zapin Makum 2008 UPM

    1. abu
      15/12/2008 at 8:17 am

      abg lan..
      btol tu..
      abu mmg srnok dpt knl gn korg sume..
      mmg x ley lupe kngn tym zapin nie..

      ingt lg mula2 lthn..
      abu nie snyp je..
      x brni nk ckp..
      hehhe..

      lme2 da jd cm satu fmily lak..
      i like zapin..
      hak3…

      see u all next sem..
      missing u all…

    2. MAMAT ENSEM W.ULU
      28/12/2008 at 9:39 pm

      ahahahha…yeah..zapin forever…LAn cuba ko ajar abu ni tarian topeng merah..ahak..ahak..

    3. JUNIOR...
      29/12/2008 at 11:01 am

      hmm..
      zapin mse MAKUM mmg best..
      byk sgt halangn..
      psl lagu kna tukar kt UPM tu, bkn sbb lagu tu ada vokal..
      tp sbb lagu tu lagu moden..
      lagu asalnye lagu zapin budi..
      pastu telah diolah dgn baik, jd laa lagu zapin beradat..

      hmm..
      tu mgkn 1st n last time g MAKUM kot..
      dh tkantoi ngn famili..
      btw, enjoy gile mse kt UPM..
      thankz ea abg lan coz byk bg tunjuk ajar..
      nice to meet u bro..

    4. JUNIOR...
      29/12/2008 at 11:09 am

      abg lan, lupa nk gtaw..
      berkat masuk MAKUM ari tu, org dh dtawarkn utk mgajar tarian dr pihak kebudayaan negeri..
      Insyaallah, cuti sem ni dh start mngajar bdk2 skolah menengah kt pantai timur n Johor..
      org lum beri kata putus lg utk join @ x..
      Insyaallah klu ada kelapangan, org join dorg..

    5. MAMAT ENSEM W.ULU
      29/12/2008 at 4:34 pm

      raminya peminat abg lan…jeles i

    6. shihar
      13/01/2009 at 4:44 am

      zapin makum 2009 nantie buat kat maner plak eh??? any idea…
      minat giler… slalu join tngok zapin makum… tapie sebab tak ader infi pasal yang zapin makum 2008… so dah miss setahun dah… if ader info can please email me at
      > blaque_life@yahoo.com
      nyway… thanks…

    7. mfadhlan
      13/01/2009 at 11:25 am

      tah la bro…xtau bt kt mne pas ni..

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge