• Journey To Raub, Pahang

    by  • 17/09/2010 • MyDairy, Study • 0 Comments

    Best semalam datang Raub jmper Pacak, Putet, Atuk, Shahril, Along& Achik(Anak Sir Zack), Adik Nasrullah…
    Cadang nak datang beraya umah kawan2 lame…dah 10 tahun xdatang Raub, banyak perubahan kat bandar Raub…Sempat jugak mandi kat Lata Jarum sambil berayer…
    Yang paling tak best tol Gombak (RM 5.00)+tol Karak (RM3.00) berbanding harga dlu 2 tol tu xsmpai pun RM 5.00….ye la…dah 10 tahun kan?
    Sampai Raub terus ke rumah Atuk di Kg. Tanah Bercangkul kat Gali….tapi dia gi pekan jap beli brang keta dia….so aku lajak la ke umah Putet betul2 depan SK Sega….nama glamor…
    Yang menarik tempat2 area ni, nama dia agak menakutkan jer….Jmpe kg.tanah bercangkul, ulu gali, gali tengah last2 kg.ajal….haha…kalau xinsaf jgk xtau la…
    tapi kereta dari arah K.Lipis@Klantan mmg banyak…lama jgk stuck dlm jem tp xla jem xbergerak langsung…ingatkan kt KL je jem, jalan K.Lipis pn boleh jem?…kemajuan sungguh…hehe
    Lepak umah putet mmg best, mak dia siap hidang makanan tengahari lagi…mmg kenyang,dah la pedas….tp sedap…
    Lepas je mkan, trus ke Lata Jarum, kat Ulu Dong, pergh mmg sejuk giler air dia….mandi sampai nak ujan…dlm kul 6 lebih jgk baru stop mandi…

    DSC02272

    Pas tu trus gi umah Atuk, datang beraye makan kek lapis sarawak….sedap tapi xleh makan banyak sebab muak….
    balik dari umah atuk, gi amik Shahril kat umah abg dia kat Tmn Amalina kot…ade short cut nk ke Bndr Raub….
    Lepak kat Rokiah Satey, macam2 satey ada…rusa, arnab…terbaik jgk…ada ura2 nak besarkan francias dia….bagus jgk tu…
    Sambil sembang2 baru la Pacak bagitahu anak Sir Zack ada kje sementara kat Rokiah Satey tu, sebaik dia cam aku lagi…cuma adik dia xkenal la aku sb ms tu dia kecik lagi…
    Rasa mcm nk dtg lagi jmpe kawan2 lama….
    Best bile igt kenangan ms sekolah tengku kudin dlu…..Putet & Atuk….bab mengenakan kawan2, buat cikgu merajuk…..haha…
    zaman sekolah paling best skali..
    Dorang nak buat BBQ esok tapi xtau la dapat join ke x….

    Tapi memang syok bila dapat datang(balik) Raub..

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    About

    Berkelulusan Sarjana Telekomunikasi, kini bekerja sebagai jurutera di anak syarikat GLC terkemuka di Malaysia. Merupakan penulis utama Mfadhlan.com. Berpengalaman di bidang bisnes peruncitan, asas keusahawanan, pengurusan kewangan serta takaful. Jika anda musykil mengenai sebarang info yang dikongsikan, disarankan anda merujuk kepada pakar yang bertauliah terlebih dahulu. Penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang kerugian di pihak anda.

    http://www.mfadhlan.com

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge