• Italian Biscottie

    by  • 08/10/2010 • Makan Review • 2 Comments

    Baru beli italian biskutiee….Sedap jugak…

    Tahukah anda resipi yang terkandung di dalam Italian Biscotti?
    – Tepung
    – Gula
    – Perisa (flavorings)
    – Kekacang
    Anda perasan ianya kekurangan sesuatu?
    Ya, mana minyak dan anda pasti juga berkata “mana telurnya?” Italian Biscotti sememangnya tiada butter (lemak/fat) dan juga minyak.
    Hanya telur digunakan sudah cukup membuatkannya terasa rangup dan sedap. Sememangnya menjadi pilihan menu makanan diet anda.

    Cari kat internet, macam mana nak buat…hehe

    Bahan

    * 12 ons mentega
    * 1 3 / 4 cawan gula putih
    * 6 butir telur
    * 1 sudu teh jintan manis ekstrak
    * 2 sudu teh vanili ekstrak
    * 6 cawan tepung gandum
    * 1 / 2 sudu teh garam
    * 2 sudu teh baking powder
    * 8 ons cincang almond

    Arah

    1. Panaskan oven ke 350 derajat F (165 derajat C).
    2. Dalam mangkuk besar, yang krim mentega dan gula bersama-sama. Tambah telur satu per satu, kocok hingga mengembang. Aduk di ekstrak jintan manis dan vanili. Ayak bersama tepung, baking powder, dan garam; Tambah mereka ke dalam campuran telur bersama-sama dengan almond cincang. Aduk dengan sendok dan sebagai adunan datang bersama-sama, Remas-remas dengan tangan.
    3. Bagi adonan menjadi 4 bahagian. Roll setiap potongan ke log sekitar 15 inci panjang. Tempat log ke lembar cookies, 2 hingga lembar, cara lama. Meratakan kayu keluar sampai mereka sekitar 3 inci lebar dengan punuk yang sedikit turun tengah. Panggang selama 25 hingga 30 minit dalam oven, roti harus bersikap tegas. Potong roti menjadi hirisan menyerong 1 / 2 inci lebar, tempat hirisan ke lembaran cookies dan kembali ke oven. Toast di satu sisi, lalu menyerahkannya kepada melakukan sisi lain. Ini akan memakan waktu sekitar 7 hingga 10 minit.

    p/s:- Guna Google Translater, bahasa Malay=Indonesia.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    About

    Berkelulusan BEng (Hons) Communication(UniMAP) & Dip Electronic Eng (PUO), kini bekerja sebagai eksekutif di GLC terkemuka di Malaysia. Merupakan penulis utama Mfadhlan.com. Berpengalaman di bidang bisnes peruncitan, asas keusahawanan, pengurusan kewangan serta takaful. Jika anda musykil mengenai sebarang info yang dikongsikan, disarankan anda merujuk kepada pakar yang bertauliah terlebih dahulu. Penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang kerugian di pihak anda.

    http://www.mfadhlan.com

    2 Responses to Italian Biscottie

    1. bistari
      08/10/2010 at 7:07 pm

      nyum2..cam sedap je ni..kasi aku sikit la..hehehe

    2. 11/10/2010 at 2:15 am

      mai la order…nanti aku pas kt tunang ko…RM18…ade byk rasa…

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge