• Kenapa Hawa dijadikan dari rusuk kiri Adam?

  by  • 14/10/2010 • Islam, Perkahwinan • 0 Comments

  Sesungguhnya wanita dijadikan daripada rusuk kiri lelaki…

  Dia bukan dicipta dari kepala ke kaki,juga bukan dari tapak kaki.Dia dicipta dari sebelah rusuk kiri lelaki supaya dia hampir kepada kamu(lelaki), lengan lelaki dicipta untuk mempertahankan wanita,dekat dengan hati lelaki untuk disayangi.

  Woman was made from the rib of man, She was not created from his head to top him, Nor form his feet to be stepped upon, She was made from his side to be close to him, From beneath his arm to be protected by him, Near his heart to be loved by him.

  P/s:- Untuk yang dah kahwin, sayangilah isteri seperti sayang pada diri sendiri kerana isteri melengkapkan hidup anda…melengkapkan tulang rusuk anda…setiap belaian cinta kepada isteri merupakan ibadah, setiap duit yg dibelanjakan merupakan sedekah…

  Yang belum kahwin, cepat-cepat la kawin lari bernikah, sebab banyak pahala selepas bernikah… belanja makan isteri dapat pahala, belanja makan awek xdapat pahala…erm….sendiri mau pikir la…haha..

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  About

  Berkelulusan Sarjana Telekomunikasi, kini bekerja sebagai jurutera di anak syarikat GLC terkemuka di Malaysia. Merupakan penulis utama Mfadhlan.com. Berpengalaman di bidang bisnes peruncitan, asas keusahawanan, pengurusan kewangan serta takaful. Jika anda musykil mengenai sebarang info yang dikongsikan, disarankan anda merujuk kepada pakar yang bertauliah terlebih dahulu. Penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang kerugian di pihak anda.

  http://www.mfadhlan.com

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge