• 30 Perkara Perempuan Tak Sempat Bagitau Lelaki.

  by  • 09/11/2010 • Baru! • 4 Comments

  Dahsyat sungguh pompuan ni…banyak perkara yang mana perempuan lebih suka difahami secara tersirat. ye ke tak sempat bagitau?silakan baca.

  1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

  2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

  3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

  4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

  5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

  6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

  7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akan lakukan apa saja.

  8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

  9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

  10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.

  11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

  12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

  13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

  14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

  15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

  16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

  17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

  18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

  19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

  20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri.

  21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

  22. Satu ucapan ‘Hi/Assalamualaikum’ sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

  23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

  24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

  25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

  26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

  27. Senjata wanita adalah airmata!!

  28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya (hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis). Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati. Dengan ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

  29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya. So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah…

  30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.


  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  About

  Berkelulusan Sarjana Telekomunikasi, kini bekerja sebagai jurutera di anak syarikat GLC terkemuka di Malaysia. Merupakan penulis utama Mfadhlan.com. Berpengalaman di bidang bisnes peruncitan, asas keusahawanan, pengurusan kewangan serta takaful. Jika anda musykil mengenai sebarang info yang dikongsikan, disarankan anda merujuk kepada pakar yang bertauliah terlebih dahulu. Penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang kerugian di pihak anda.

  http://www.mfadhlan.com

  4 Responses to 30 Perkara Perempuan Tak Sempat Bagitau Lelaki.

  1. 10/11/2010 at 9:28 am

   30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.

   HAAA!!!yang ini sebenarnya..tak susah mana pon…:)

  2. 10/11/2010 at 3:05 pm

   lelaki jarang tunjuk kasih sayang tu….sesetengah lelaki kalau sayang kat seseorang tu, dia pendam… dia tak tunjuk…mungkin dia malu…mungkin dia sengaja tak nak tunjuk…
   tapi kadang2 ada jugak yg setiap saat msg ‘i love u’….
   xmuak ke?

  3. 10/11/2010 at 3:10 pm

   xmuak pon..buat ape nak muak???
   xpe, xcakap ‘i love u’ pon xpe..yang penting jangan main kayu 80..hahaha..
   perempuan ni ada yang jenis akan jadi xkesah bile die tau die di sayangi..so lelaki kena la buktikan..baru la perempuan jadi happy + senyum selalu..sebab “as long as you love me”..

  4. 10/11/2010 at 3:52 pm

   haha…tu la…
   lain orang, lain cara dia…

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge