• My worse day ever…

    by  • 16/03/2011 • MyDairy • 1 Comment

    Assalamualaikum to all readers.

    Today going to site audit verification at TM Selayang Baru…Morning already got rain but lucky me my office just over 1km ahead. From my office-going to Selayang baru, pinjam Rizal punya GPS, drop dia di Menara TM(heavy rain) tak sempat nak setup GPS. So aku just heading to Selayang via Lebuhraya Mahameru, pastu boleh pulak terlepas simpang nak masuk Jln Kuching, terbabas ke Jalan Genting Klang…Memang tension giler sebab bila set Jln Selayang Baru, aku pun bukan main ikut je GPS tu masuk jalan kecik…last2 dead road. WTH…

    2x aku masuk jalan salah, GPS yg “smart” ni pandai reroute jalan yang kita tersalah masuk/terlepas, but in the end that is the end..Last2 aku berhenti, off GPS, cari jalan menghala Batu Caves ke, Gombak ke..Alhamdulillah jumpa jugak jalan ke Selayang… Even dah 1thn lebih dok KL, memang serius aku tak tau semua jalan.

    Ok. Then jumpa ibusawat tu…bla..bla..work…gi ibusawat Sentul, Brickfield, TAR last sekali Bt Anggerik…

    The worse thing started again…elok je lepas exit dari Federal Highway nak ke Jln Bangsar…Pummm….bontot keta dah kena cium…argh…ingat nk berhenti tgh2 trafic light tu, sebab dah hijau aku berhenti dpn sikit dekat tepi Masjid tepi UM tu…usha je bntot keta, puh…sebaik cium sikit je..aku igt amoi cun Myvi mne langgar aku…sekali jantan awww tu…argh…siap minta maaf(sila gayakan dengan membayangkan wajahnye)…sebaik ok..then aku pun malas nk pjg2 drama..

    Sampai kat opis kul 1.10 cmtu..lunch hour…tengok2 skali beratur panjang nak parking staff…Ok..fine aku tunggu…10 min…20 min…30 min? argh…giler tul..wpun ada lg 4keta depan aku..aku fed-up, aku pusing balik nak cari parking kat tepi stadium hoki tu…tgk2 ada kosong tapi line kuning…nk buat side parking tapi sebab aku CONFIDENT je cilok, ZZZRRRASSSSS…argh….tidak..terrapat la pulak kena bumper keta belakang…hbis calar side kiri blkg..huhu…nangis sebentar di dalam hati…

    Relax jap dlm keta….

    Call napi…

    Then ingat aku nak gi parking bayar jela depan menara tu…time nak kuar, nampak parking petak kosong…so pusing balik la sebelah jalan betul2 parking tepi stadium hoki tu…so 2nd time nak side parking, aku dengan CONFIDENT masuk parking…DUMM..keta senget sebelah..

    Ingat Tuhan sekejap…Ya Allah…Besar sungguh ujian hamba-Mu hari ini…

    Keluar tengok tayar depan kiri masuk lubang…arghhhhh….tenggelam skali dgn tayar…

    Ok..Aku tawakal je reverse..Alhamdulillah…ingat tadi nak kena panggil tow truck jet skit keta aku…Kerosakan masih belum di kenal pasti…By the way…park kat situ walaupun aku parking keluar sikit dari petak parking…

    So bermula pula jogathon ke opis…merentasi jalan 3 line…ok..pass…singgah restoran amjal..bungkus nasi ayam…
    Panas terik, baju opis berjalan ke opis…Sampai je opis dah ada yg call…Tau2 je aku dah balik opis…Buat keje…Solat…Makan nasik…borak2 jap..

    By the 4pm, aku dah keluar pegi jumpa agen takaful… dia nak brief skit pasal aku ada ckp minat nak jadi agen..insyallah malam ni masuk kelas dia…

    Pengajaran hari ini…Banyak betul ujian…Malang bertimpa-timpa…Tapi apa-apa pun, bersabar lah…Tuhan uji kita sebab Tuhan masih sayang pada kita…Alhamdulillah…terima qada&qadr…




    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    About

    Berkelulusan BEng (Hons) Communication(UniMAP) & Dip Electronic Eng (PUO), kini bekerja sebagai eksekutif di GLC terkemuka di Malaysia. Merupakan penulis utama Mfadhlan.com. Berpengalaman di bidang bisnes peruncitan, asas keusahawanan, pengurusan kewangan serta takaful. Jika anda musykil mengenai sebarang info yang dikongsikan, disarankan anda merujuk kepada pakar yang bertauliah terlebih dahulu. Penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang kerugian di pihak anda.

    http://www.mfadhlan.com

    One Response to My worse day ever…

    1. 16/03/2011 at 11:39 pm

      sabar la k bro..tu nanti lepas ni beringat la..
      yg pasti jln area KL kene slalu g jalan2…sesat tu wt kte blajar..chayokk!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge