• Tiada mood raya?

  by  • 25/08/2011 • Islam • 2 Comments

   

  Adakah anda merasakan “tiada perasan” menyambut ketibaan Syawal? Rasa tiada lagi keseronokan Hari Raya..Adakah disebabkan meningkatnya usia, keseronokan seperti kanak-kanak bermain bunga api, mercun, berkira-kira duit raya yang bakal dapat tahun ini. Banyak juga faktor lain seperti tidak dapat bonus, tak dapat cuti raya etc.

  Namun aku pernah terbaca; semua itu disebabkan kita kurang berjuang ketika bulan Ramadan. Kurangnya beramal..lalu untuk menyambut kemenangan di bulan Syawal, tidak lagi rasa keghairahan di hati. Untuk pedoman bersama.Insyallah.

  Ya Allah,Berikan petunjuk taufik & hidayah untuk menempuhi hidup ini & dipanjangkan umur untuk dipertemukan lagi bulan Ramadan yang mulia ini tahun depan agar ku dapat memperbaiki lagi ibadahku terhadapmu. Amin.

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  About

  Berkelulusan Sarjana Telekomunikasi, kini bekerja sebagai jurutera di anak syarikat GLC terkemuka di Malaysia. Merupakan penulis utama Mfadhlan.com. Berpengalaman di bidang bisnes peruncitan, asas keusahawanan, pengurusan kewangan serta takaful. Jika anda musykil mengenai sebarang info yang dikongsikan, disarankan anda merujuk kepada pakar yang bertauliah terlebih dahulu. Penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang kerugian di pihak anda.

  http://www.mfadhlan.com

  2 Responses to Tiada mood raya?

  1. 26/08/2011 at 9:52 am

   honestly, i feel the same..
   saya juga tiada rasa mood raya since arwah mama saya tiada. tahun lepas saya beraya di bandung dgn kakak angkat, tahun ni 1st n 2nd jer di KL.. lepas tu pergi bercuti…
   tapi bila fikir, keseronokan itu tiada sudah sebati dgn diri.
   tak ada apa2..
   singgah2 baca entry n klik2 iklan..
   salam perkeNalan.

  2. 26/08/2011 at 10:08 am

   Al-fatihah tu your mom. Tuhan lebih sayangkan dia. I think your arwah mama wanted you to enjoy this hari raya even without her.

   Sedekahlah doa setiap kali solat untuk tunjukkan kasih sayang kita pada ibubapa yang sudah tiada.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge