• Empat cedera dalam letupan pusat membeli-belah di Subang-Empire USJ

  by  • 28/09/2011 • Malaysia • 0 Comments

  SUBANG JAYA: Empat orang cedera manakala lebih 300 orang diselamatkan dan dipindahkan apabila letupan berlaku di tingkat bawah pusat membeli-belah Empire Gallery di Subang yang menempatkan gerai makanan di sini pagi tadi.


  Anggota Bomba dari Jabatan Bomba dan Penyelamat Subang Jaya juga menyelamatkan empat orang lain yang terperangkap di tingkat bawah kompleks.

  Yang cedera, termasuk seorang pengawal keselamatan Nepal dan tempatan, yang mengalami luka yang disebabkan oleh kaca jatuh dan berkecai, telah dihantar ke hospital untuk rawatan.

  Dalam letupan gas paip 3:45pagi, letupan itu turut merosakkan dua tingkat lain di kompleks ini. Ia juga menyebabkan kerosakan kepada bersebelahan blok pejabat dan apartment studio.

  Ketua Jabatan Bomba dan Penyelamat Subang Jaya, Mohd Khairi Daud berkata bomba dari Subang Jaya dibantu oleh anggota Bomba dari PJ dan kawasan sekitarnya dalam memindahkan tetamu hotel ini, berjumlah lebih daripada 300 orang.

  Bomba kini memeriksa struktur bangunan untuk memastikan keselamatan.

   

  Sumber: http://www.thestar.com.my/news/story.asp?file=/2011/9/28/nation/20110928082918&sec=nation

   

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  About

  Berkelulusan Sarjana Telekomunikasi, kini bekerja sebagai jurutera di anak syarikat GLC terkemuka di Malaysia. Merupakan penulis utama Mfadhlan.com. Berpengalaman di bidang bisnes peruncitan, asas keusahawanan, pengurusan kewangan serta takaful. Jika anda musykil mengenai sebarang info yang dikongsikan, disarankan anda merujuk kepada pakar yang bertauliah terlebih dahulu. Penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang kerugian di pihak anda.

  http://www.mfadhlan.com

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge