• Anda tahu apa itu Kad Perubatan?

  by  • 19/12/2011 • Protection & Investment • 0 Comments

  Kad perubatan adalah kad yang memberi kemudahan kepada anda untuk mendapatkan rawatan terbaik di hospital swasta secara cashless. Anda juga boleh menyimpan wang sendiri untuk perubatan dan kenapa perlu kad perubatan?

  Jika anda simpan RM200 sebulan. Bila simpanan anda akan menjadi RM500,000? Anda perlukan 208 tahun!

  Dengan medical card, anda simpan RM200 sebulan. Prudential BSN Takaful akan bayar semua bil perubatan anda. Seperti yang saya katakan, anda menyimpan bukan membayar untuk kad perubatan.

  Dengan simpanan RM200 sebulan bersama Prudential BSN Takaful, anda kana mempunyai RM150K bersara nanti. Wang anda dilaburkan dengan keuntungan 9% setahun

  Adakah wang anda akan berkurangan jika anda membuat tuntutan? Jawapannya TIDAK. Tidak kira berapa banyak anda tuntut RM1K, RM10K, RM50K, RM500K. Wang simpanan anda masih selamat dan tidak berkurangan.

  Jika anda menyimpan secara sendiri tanpa Prudential BSN Takaful, simpanan anda tidak selamat. Contohnya anda mempunyai RM30K. Bil perubatan RM50K. Anda keluarkan RM30K, dan masih perlukan RM20K.

  Apa yang boleh lakukan adalah meminjam duit atau keluar KWSP jika layak.

  Ini memberikan masalah kepada anda.

  Kad Perubatan produk yang bagus?

  YA! Anda mempunyai perlindungan perubatan, dan simpanan masa hadapan yang tidak akan berkurangan. Tidak perlu keluarka KWSP atau meminjam wang. Dengan kad perubatan Prudential anda mempunyai kewangan kukuh dan bahagia.  Semua ini hanya RM100 sebulan.

  Kenapa terlalu lewat apabila bersara nanti?

  Premium (bayaran bulanan) akan mahal. Paling kurang RM500 sebulan.

  Permohonan insurans anda akan ditolak kerana anda telah menghidap pelbagai jenis penyakit.

  Anda mungkin bersara sebagai jutawan dari duit simpanan atau KWSP tetapi adalah lebih baik jika insurance membayar bil hospital anda dan duit simpanan anda tidak digunakan.

   

  Saya telah berjumpa dengan ramai rakyat Malaysia yang berumur 55 tahun ke atas yang berjumpa saya untuk memiliki insurans nyawa dan medical kad. Jika mereka sihat, tiada masalah. Tetapi jika mereka mempunyai penyakit seperti diabetes, permohonan mereka akan ditolak oleh Prudential. Mengapa mereka ingin memiliki medical kad? Kerana mereka sedang membayar sebanyak RM30K setahun untuk bil medikal mereka.

  Saya bertanya, kenapa sebelum ini tidak ambil medikal kad? Mereka menjawab “Selama ini, klinikal, pembedahan dan hospital di bayar oleh syarikat saya bekerja. Rawatan diabetes saya RM70K semua dibayar oleh syarikat”

  Tetapi apabila bersara, syarikat sudah tidak melindungi anda. Tetapi penyakit diabetes masih ada. Rawatan masih diperlukan. Sekarang anda mempunyai masalah besar.

   

  Maklumat lanjut mengenai Perlindungan Takaful dari Prudential BSN Takaful boleh hubungi saya

  Muhamad Fadhlan b Md Ramli
  +60133111452

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  About

  Berkelulusan Sarjana Telekomunikasi, kini bekerja sebagai jurutera di anak syarikat GLC terkemuka di Malaysia. Merupakan penulis utama Mfadhlan.com. Berpengalaman di bidang bisnes peruncitan, asas keusahawanan, pengurusan kewangan serta takaful. Jika anda musykil mengenai sebarang info yang dikongsikan, disarankan anda merujuk kepada pakar yang bertauliah terlebih dahulu. Penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang kerugian di pihak anda.

  http://www.mfadhlan.com

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge