• Kesihatan vs Kereta Baru

    by  • 21/12/2011 • Protection & Investment • 0 Comments

    Sharing drpd seorg rakan ejen (Joe):

    Aku dpt sms tgh mlm td dr adik client aku yg polisi dia dah lapsed..client aku tu tgh tenat kat ICU..br pindah dr KPJ Sel ke HKL..adik dia nak byrkan outstanding amount utk inforce kan blk policy abg dia but its too late!…kesian..yg plg sedih, dia stop Takaful sebab beli kete baru..x mampu nak byr Takaful….

     

    Moral of the story :

    1. Yg dah ada polisi takaful tu, make sure still inforce dan jangan jadikan ianya adalah benda pertama anda korbankan bila mengalami kesulitan…

    2. Yg tak de lagi takaful tu, cepat2 lah sign up sbb takaful ni bukan mcm Panadol, nak pakai baru gi cari…

     

    So, renung-renungkan & selamat beramal…

    Maklumat lanjut mengenai Perlindungan Insuran dari Prudential BSN Takaful boleh hubungi saya

    Muhamad Fadhlan b Md Ramli
    +60133111452
    mfadhlan@gmail.com

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    About

    Berkelulusan BEng (Hons) Communication(UniMAP) & Dip Electronic Eng (PUO), kini bekerja sebagai eksekutif di GLC terkemuka di Malaysia. Merupakan penulis utama Mfadhlan.com. Berpengalaman di bidang bisnes peruncitan, asas keusahawanan, pengurusan kewangan serta takaful. Jika anda musykil mengenai sebarang info yang dikongsikan, disarankan anda merujuk kepada pakar yang bertauliah terlebih dahulu. Penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang kerugian di pihak anda.

    http://www.mfadhlan.com

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge