• Kos perubatan di hospital swasta?

  by  • 20/12/2011 • Protection & Investment • 0 Comments

  Anda tahu berapa kos perubatan di hospital swasta?

  1. H1N1 – 3 hari – RM3400
  2. Dialisis buah pingang – RM130 per sesi (13 sesi diperlukan sebulan)
  3. Pembedahan salur darah tersumbat (Kolestrol)- RM90K
  4. Denggi – 7 hari – RM4100

  Jika anda mempunyai medical kad dari Prudential BSN Takaful. Semua di atas akan dibayar oleh Prudential BSN Takaful dengan limit RM1.5 Juta seumur hidup.

  Kenapa perlu hantar ke hospital swasta? Hospital kerajaankan lagi jimat?

  Hospital kerajaan anda perlu tunggu lama, adakah anda sanggup tahan sakit 2-3 jam semata-mata menunggu giliran anda dipanggil?
  Kenapa tidak beri peluang anda untuk menikmati perkhidmatan yang lebih selesa? Anda CEO, anda Pengurus Besar, anda eksekutif tapi anda menggunakan perkhidmatan hospital kerajaan? You deserve the better service.

  Jika anda seorang bapa, tergamak kah anda melihat anak anda mengerang kesakitan sambil menunggu giliran di hospital? Mana janji anda sebagai pemegang amanah Allah?

  Kenapa Prudential?

  Prudential adalah syarikat insurans no. 1 di Malaysia. Prudential adalah syarikat gergasi dunia dari UK dan telah bertapak di Malaysia sejak 1924!

  Pada 2006, dengan penggabungan bersama entiti milik Malaysia iaitu Bank Simpanan Nasional, maka tertubuhlah Prudential BSN Takaful Berhad, juga dikenali sebagai PruBSN Takaful. Penubuhannya sebagai alternatif terbaru untuk pelanggan yang beragama Islam yang mana sebagai umat Islam perlulah mendapatkan perlindungan takaful.

  Kenapa Medical Kad Prudential BSN Takaful ?

  Perlindungan besar sehingga RM1.5 juta. Hanya tunjukkan medikal kad anda dan Prudential BSN Takaful akan membayar bil anda

  Tambahan anda akan menerima wang saku hospital sebanyak RM250 sehari. Jika 7 hari di hospital, maka anda akan menerima wang saku sebanyak RM1750. Wang ini dapat mengurangkan beban perbelanjaan harian semasa rawatan anda.

  Maklumat lanjut mengenai Perlindungan Takaful dari Prudential BSN Takaful boleh hubungi saya

  Muhamad Fadhlan b Md Ramli
  +60133111452

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  About

  Berkelulusan Sarjana Telekomunikasi, kini bekerja sebagai jurutera di anak syarikat GLC terkemuka di Malaysia. Merupakan penulis utama Mfadhlan.com. Berpengalaman di bidang bisnes peruncitan, asas keusahawanan, pengurusan kewangan serta takaful. Jika anda musykil mengenai sebarang info yang dikongsikan, disarankan anda merujuk kepada pakar yang bertauliah terlebih dahulu. Penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang kerugian di pihak anda.

  http://www.mfadhlan.com

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge