• Bila tiada duit bayar rawatan, parang di leher

  by  • 10/01/2012 • Protection & Investment • 0 Comments


  BANGKOK – Seorang lelaki mengancam untuk membunuh tebusannya dalam dalam satu kejadian yang berkait dengan kegagalan mangsa membayar hutang.

  Kerana kecewa, lelaki bernama Peak itu menahan tebusan terbabit dan meletakkan parang pada lehernya di pinggir Bangkok.

  Peak yang menghidap sakit buah pinggang, begitu terdesak untuk mendapatkan wang bagi membayar rawatan atau untuk membeli ubat apabila dia melakukan tindakan drastik itu.

  Polis menghabiskan masa 30 minit memujuk lelaki berkenaan yang mendakwa tebusannya tidak membayar wang yang dipinjamkannya dan dia memerlukan wang itu untuk rawatan.

  Selepas berjaya mententeramkannya, polis membawa Peak ke balai polis untuk mendakwanya.

  Tebusan itu dibebaskan tanpa mengalami kecederaan. – Bangkok Post

  Beli kad perubatan untuk anda sekarang, tak perlu jadi kes polis gara-gara nak tuntut duit kat kawan tak guna yang berhutang lagi. Bila dah sakit, kita akan buat segala macam jalan janji kita sihat. Jangan salahkan sesiapa bila anda jatuh miskin akibat simpanan habis bayar kos perubatan yang mana anda mampu untuk bayar insuran bagi menampung rawatan anda. Mulakan serendah RM100(bergantung kepada faktor usia, pekerjaan & status kesihatan anda)

  Hubungi saya untuk penjelasan lanjut di 0133111452 atau mfadhlan@gmail.com

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  About

  Berkelulusan Sarjana Telekomunikasi, kini bekerja sebagai jurutera di anak syarikat GLC terkemuka di Malaysia. Merupakan penulis utama Mfadhlan.com. Berpengalaman di bidang bisnes peruncitan, asas keusahawanan, pengurusan kewangan serta takaful. Jika anda musykil mengenai sebarang info yang dikongsikan, disarankan anda merujuk kepada pakar yang bertauliah terlebih dahulu. Penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang kerugian di pihak anda.

  http://www.mfadhlan.com

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge