• Insuran Nyawa sudah cukup?

  by  • 28/03/2012 • Protection & Investment • 0 Comments

  Ramai rupanya bayar insuran tanpa lihat dari keperluan.

  Kita masing2 cakap dah ada insuran, bayar RM100 sebulan, tapi bila kita review polisi, rupanya cuma cover untuk pampasan kematian/kemalangan/sakit kritikal sahaja. Jika dengan RM150-180, anda sudahpun boleh dilindungi dengan kad perubatan min RM500,000.

  Jangan sekadar beli insuran nyawa tanpa kad perubatan. Insuran nyawa dan insuran perubatan biasanya dicantum bersama, tapi ada juga yang stand-alone, asing2… Semua ada pro&kons dia.

  Sebabnya insuran nyawa boleh claim bila berlaku kematian/sakit kritikal/kemalangan. So if dah sakit, perlu tak medical kad?

  Company cover sampai 6bulan je, lepas tu tanggung sendiri kalau dah tak dapat bekerja. Akibatnya duit simpanan jadi taruhan hidup kita. Itulah simpanan untuk kita pencen, pergi haji, melancong dan sebagainya. Itu sebab kita kena ada kad perubatan. Check balik policy anda sebelum anda terlambat. Kenapa kita menidakkan hak kita? Kita ada pilihan ketika waktu muda dan sihat, jadi ambillah insuran nyawa+perubatan.

  Anda hidup di dunia ini hanya sekali, hidup ini juga sekadar persinggahan sebelum ke tempat tinggal tetap kita di akhirat kelak. Adakah anda mahu sepeninggalan anda, anak merempat, menyalahkan anda kerana tidak meninggalkan sebarang harta, lebih menyedihkan anda meninggalkan hutang piutang.

  Rundingan percuma. Hubungi saya 013-3111452.

  Muhamad Fadhlan B Md Ramli

  Prudential BSN Takaful

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  About

  Berkelulusan Sarjana Telekomunikasi, kini bekerja sebagai jurutera di anak syarikat GLC terkemuka di Malaysia. Merupakan penulis utama Mfadhlan.com. Berpengalaman di bidang bisnes peruncitan, asas keusahawanan, pengurusan kewangan serta takaful. Jika anda musykil mengenai sebarang info yang dikongsikan, disarankan anda merujuk kepada pakar yang bertauliah terlebih dahulu. Penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang kerugian di pihak anda.

  http://www.mfadhlan.com

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge