• JomNiaga.com: Jom buat duit affiliate pasaran Malaysia

    by  • 27/08/2012 • Buat Duit • 6 Comments

    Ramai mengenali Clickbank, ramai juga Internet Marketer di Malaysia menjana ratusan malahan ada yang sehingga puluhan ribu USD sebulan. Namun bagi target market di Malaysia, anda boleh cuba untuk menyertai JomNiaga.com

    Bagi yang sudah mengenali platform Clickbank, JomNiaga juga seakan-akan sama platformnya(sama tak serupa), malah penggunaan Marketplace di mana semua produk ada di situ.

     

    Paling menarik, JomNiaga turut membekalkan WordPress plugin untuk self hosted domain sahaja. Ini saya akan kongsikan di post akan datang.

    1. Register di JomNiaga.com

    2. Isikan butiran diri dan submit. Terima pengesahan dari admin dan boleh terus promosi jualan affiliate.

    3. Pilih affiliate yang sesuai untuk blog anda, pilih yang sama dengan niche blog anda.

    4. Letak banner di setiap post yang berkenaan dengan affiliate.

    5. Pasang WordPress Plug-in JomNiaga.com, ini saya kongsikan akan datang.

    Secara keseluruhan, platform yang digunapakai JomNiaga sangat menarik namun mungkin perlukan penambahbaikan dari segi produk yang ditawarkan.

     

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    About

    Berkelulusan BEng (Hons) Communication(UniMAP) & Dip Electronic Eng (PUO), kini bekerja sebagai eksekutif di GLC terkemuka di Malaysia. Merupakan penulis utama Mfadhlan.com. Berpengalaman di bidang bisnes peruncitan, asas keusahawanan, pengurusan kewangan serta takaful. Jika anda musykil mengenai sebarang info yang dikongsikan, disarankan anda merujuk kepada pakar yang bertauliah terlebih dahulu. Penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang kerugian di pihak anda.

    http://www.mfadhlan.com

    6 Responses to JomNiaga.com: Jom buat duit affiliate pasaran Malaysia

    1. 17/09/2012 at 6:31 pm

      baru je register, pastu nak wat apa ye? hehe
      Mohd Isa recently posted..Jom Bertukar Like dan Pengikut di AsiaCubeMy Profile

    2. 17/09/2012 at 7:20 pm

      Dah boleh promote pakai Jomniaga Plugin atau manual affiliate bro.

      Otai SEO tanya ni, malu la pulak nak jawab takut tersalah kata..

    3. 30/11/2012 at 5:23 pm

      produk dia macam dah makin berkurang la
      sabree hussin recently posted..Kenapa Anda Perlu Menulis Blog?My Profile

    4. 03/12/2012 at 2:41 pm

      Ye ke? Rasanya tiap 2-3 bulan ada je dia hantar produk baru. Latest ni ada new produk, pasal parenting rasanya.

      BTW, its a good choice for affiliate baru2. Walaupun tak sepopular Clickbank.

    5. 22/04/2013 at 1:23 pm

      Nampak menarik, patut cuba nih.
      amirulfaiz recently posted..2 tahun dah nak menulis?My Profile

    6. 28/04/2013 at 1:33 pm

      ingin berjinak jinak dengan program affiliate..tengah skodeng hehe

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge