• Harga petrol RON97 naik 20 sen

  by  • 06/09/2012 • Isu semasa, Malaysia • 0 Comments

  KUALA LUMPUR: Harga petrol RON97 naik 20 sen kepada RM2.90 seliter berkuat kuasa tengah malam ini, manakala RON95 kekal pada RM1.90. – Bernama

  Alhamdulillah, ini bermakna Malaysia sedang menuju ke arah negara berpendapatan tinggi, memandangkan harga minyak RON97 naik selepas 2 kali penurunan harga pada tahun ini. Ini juga bagi menaikkan standard negara yang kaya dengan hasil minyak namun harganya seiring dengan pendapatan rakyat Malaysia masa kini. Ini juga menunjukkan keprihatinan pihak kerajaan melalui slogan kemerdekaan “Janji Ditepati” baru-baru ini.
  Semoga kerajaan Malaysia sentiasa menaikkan standard orang Malaysia dengan mengekalkan peningkatan harga minyak sejajar dengan pendapatan rakyat Malaysia yang kian tahun naik tanpa mengira peningkatan harga barangan lain.
  Saya Pilih Keamanan…Saya Pilih Malaysia

  Sumber:

  Lihat post saya mengenai minyak pada Ogos 2012

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  About

  Berkelulusan Sarjana Telekomunikasi, kini bekerja sebagai jurutera di anak syarikat GLC terkemuka di Malaysia. Merupakan penulis utama Mfadhlan.com. Berpengalaman di bidang bisnes peruncitan, asas keusahawanan, pengurusan kewangan serta takaful. Jika anda musykil mengenai sebarang info yang dikongsikan, disarankan anda merujuk kepada pakar yang bertauliah terlebih dahulu. Penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang kerugian di pihak anda.

  http://www.mfadhlan.com

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge