• Minyak RON97 naik lagi, RM3.00 per liter

  by  • 08/09/2012 • Isu semasa • 0 Comments

  Minyak petrol RON97 naik lagi, merujuk kepada post saya terdahulu, ingatkan 20sen yang naik, tapi 30sen.

  Menurut sumber dari Kosmo, harga minyak RON97 naik 30sen, tetapi adakah anda tahu, minyak RON97 pada bulan Ogos 2012 hanyalah RM2.60. Maka peningkatan harga minyak sebenarnya adalah 40sen seliter. Anda boleh rujuk harga minyak pada bulan lepas pada post saya terdahulu.

  Walaupun RON97 naik mendadak, namun tiada berita yang tepat dan jelas mengenai kenaikan harga minyak. Ini kerana majoriti rakyat berpendapatan sederhana dan biasa menggunakan minyak RON95 yang mana diberikan subsidi. Namun bagaimana pula nasib golongan sederhana serta kaya? Mereka juga layak menerima subsidi walaupun sedikit kerana mereka juga penyumbang utama cukai pendapatan negara.

   

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  About

  Berkelulusan Sarjana Telekomunikasi, kini bekerja sebagai jurutera di anak syarikat GLC terkemuka di Malaysia. Merupakan penulis utama Mfadhlan.com. Berpengalaman di bidang bisnes peruncitan, asas keusahawanan, pengurusan kewangan serta takaful. Jika anda musykil mengenai sebarang info yang dikongsikan, disarankan anda merujuk kepada pakar yang bertauliah terlebih dahulu. Penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang kerugian di pihak anda.

  http://www.mfadhlan.com

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge