• Berbaloi ke kedekut demi anak?

  by  • 07/02/2013 • Protection & Investment • 0 Comments

  Adakah anda kedekut RM100 untuk kos perubatan percuma RM500,000 sepanjang hayat anak/ pasangan anda?

  Jika anda katakan perunding takaful hanya mengejarkan komisyen semata-mata, jadi apabila anda sakit, siapa yang akan membantu menguruskan sakit anda di hospital ataupun memberikan cek pampasan kepada balu anda?

  Saya sama sekali tidak mengatakan takaful adalah penyelamat hidup anda, namun setidak-tidaknya anda mampu mengubah nasib diri anda mahupun keluarga anda seterusnya mengurangkan bebanan anda.

  Ustaz Azhar Idrus juga ada mengingatkan supaya dilarang sama sekali mengatakan insuran/takaful adalah jaminan hidup untuk keluarga anda kerana ia boleh jatuh syirik. Yang boleh menjamin kehidupan kita cuma Allah s.w.t.

  Selepas anda pergi buat selama-lamanya, ia boleh dijadikan sebagai bekalan sementara, sebagai tempoh bertenang, tempoh untuk berdikari tanpa anda di sisi keluarga anda. Janganlah gusar andai berlaku perebutan harta, cukuplah sekadar tinggalkan sesuatu bukannya meninggalkan tiada sesuatu apa pun.

  Bagaimana jika anda hubungi saya sekarang untuk mengubah nasib keluarga anda? Saya sedia untuk memberikan perkhidmatan terbaik untuk anda. InsyaAllah, semoga kita dipertemukan oleh Allah.

  Isi borang sebut harga di sini

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  About

  Berkelulusan Sarjana Telekomunikasi, kini bekerja sebagai jurutera di anak syarikat GLC terkemuka di Malaysia. Merupakan penulis utama Mfadhlan.com. Berpengalaman di bidang bisnes peruncitan, asas keusahawanan, pengurusan kewangan serta takaful. Jika anda musykil mengenai sebarang info yang dikongsikan, disarankan anda merujuk kepada pakar yang bertauliah terlebih dahulu. Penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang kerugian di pihak anda.

  http://www.mfadhlan.com

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge