• Claim Hospital Benefit Client #1

  by  • 13/02/2013 • Protection & Investment • 0 Comments

  Assalamualaikum.

  Alhamdulillah, cek client yang claim elaun wad anak beliau sudah sampai. Ambil perlindungan takaful pada November 2012, anak warded December 2012 iaitu selepas 30 hari tempoh bertenang bagi faedah manfaat elaun hospital.

  claim_invoiceclaim_cheque

  Jadi, siapa kata ambil takaful rugi? Sumbangan client ketika itu baru 2x, iaitu RM130x2=RM260, apabila dapat claim, dapat RM1200.  Alhamdulillah, rezeki anak, bolehlah masuk dalam simpanan belajar, itu kata beliau. Bukanlah kita nak anak kita masuk hospital, tapi nak anak kita dapat rawatan yang cepat, terbaik dan kurang birokrasi.

  Tak semua yang tahu manfaat takaful. Namun, bukanlah niat kita untuk mendapat keuntungan dengan mengambil takaful. Manfaat elaun hospital sebenarnya membantu untuk mereka yang pendapatannya mungkin terjejas jika tidak bekerja.

  Sebagai contoh, jika dia berniaga kedai, akibat tidak sihat, dimasukkan hospital, pendapatan harian terjejas. Dengan adanya manfaat elaun hospital, dia membantu ketika ditahan di wad tanpa menjejaskan pendapatan harian.

  Hubungi saya untuk rundingan plan takaful untuk anda dan keluarga anda.

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  About

  Berkelulusan Sarjana Telekomunikasi, kini bekerja sebagai jurutera di anak syarikat GLC terkemuka di Malaysia. Merupakan penulis utama Mfadhlan.com. Berpengalaman di bidang bisnes peruncitan, asas keusahawanan, pengurusan kewangan serta takaful. Jika anda musykil mengenai sebarang info yang dikongsikan, disarankan anda merujuk kepada pakar yang bertauliah terlebih dahulu. Penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang kerugian di pihak anda.

  http://www.mfadhlan.com

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge