• Dividen Tabung Haji 2012

  by  • 08/02/2013 • Pelaburan • 0 Comments

  Lembaga Tabung Haji (TH) mengumumkan  bonus tahunan 6.5 peratus dan bonus khas 1.5 peratus,  akan dibayar pada 10 Februari ini kepada 8.2 juta pendeposit.

  Bonus Jubli Emas TH, melibatkan RM2.46 bilion yang terdiri daripada bonus tahunan sebanyak RM2.13 billion dan bonus khas sebanyak RM325 juta. Bayaran bonus tahunan ini menunjukkan peningkatan 27 peratus kepada RM2.13 bilion berbanding RM1.68 bilion pada tahun 2011.

  Para pendeposit TH boleh la update buku akaun selepas 10Februari, dah macam update buku ASB la pulak. Bagi yang ragu-ragu dengan hukum ASB, boleh la masuk ke Tabung Haji. Tiada lagi nak fikirkan tentang hukum halal haram, zakat membersihkan harta, dan sebagainya. Siap ada badan syariah lagi, dan pelaburan Tabung Haji juga akan meningkatkan lagi di sektor pelaburan.

  Sumber:

  http://www.sinarharian.com.my/nasional/tabung-haji-bonus-tahunan-6-5-bonus-khas-1-5-1.129030

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  About

  Berkelulusan Sarjana Telekomunikasi, kini bekerja sebagai jurutera di anak syarikat GLC terkemuka di Malaysia. Merupakan penulis utama Mfadhlan.com. Berpengalaman di bidang bisnes peruncitan, asas keusahawanan, pengurusan kewangan serta takaful. Jika anda musykil mengenai sebarang info yang dikongsikan, disarankan anda merujuk kepada pakar yang bertauliah terlebih dahulu. Penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang kerugian di pihak anda.

  http://www.mfadhlan.com

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge