• Modal Perunding Takaful

    by  • 21/02/2013 • Jawatan Kosong, Pengurusan Kewangan, Protection & Investment • 0 Comments

    Assalamualaikum.

    InsyaAllah kali ini saya akan kongsikan modal permulaan untuk menjadi perunding takaful.

    Pertama sekali mestilah menduduki peperiksaan yang diberikan nama Takaful Based Examination (TBE) yang mana kini sudah menggunakan komputer. Macam ambil peperiksaan berkomputer JPJ. Kos peperiksaan ini cuma RM60, jika memerlukan buku TBE perlu tambah RM20(nak pinjam pun boleh). Dan juga selepas lulus TBE, untuk menjadi agen takaful, perlu membayar RM30 untuk pendaftaran agensi.

    Jadi modal permulaan cuma RM100.

    Hantar 4 case takaful je dah dapat balik modal RM100 tu. Modal kita cuma air liur, kertas quotation, pen, duit minyak, duit kopi(bukan rasuah)

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    About

    Berkelulusan BEng (Hons) Communication(UniMAP) & Dip Electronic Eng (PUO), kini bekerja sebagai eksekutif di GLC terkemuka di Malaysia. Merupakan penulis utama Mfadhlan.com. Berpengalaman di bidang bisnes peruncitan, asas keusahawanan, pengurusan kewangan serta takaful. Jika anda musykil mengenai sebarang info yang dikongsikan, disarankan anda merujuk kepada pakar yang bertauliah terlebih dahulu. Penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang kerugian di pihak anda.

    http://www.mfadhlan.com

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge