• Polis Wajib Ada Perlindungan Insuran

  by  • 18/02/2013 • Pengurusan Kewangan, Protection & Investment • 0 Comments

  Assalamualaikum.

  polis perlu insuran hayatJika dilihat petikan akhbar Utusan Malaysia 9 Februari 2013, pihak PDRM mengesyorkan setiap anggotanya memiliki polisi insuran. Ini kerana tugas yang dipikul pihak polis sangat terdedah kepada risiko, baik menghadapi jenayah mahupun kesan sampingan daripada aktiviti lasak yang ditempuhi sepanjang bertugas.

  Bagi anggota polis, mereka dikira tahap risiko 3-4 di mana sangat berisiko dan paling berisiko apabila sampai dalam proses underwriting, maka kadar sumbangan takaful juga tinggi sedikit berbanding orang awam ataupun pekerja yang hanya bekerja di pejabat. Sebagai contoh, pekerja am hanya menyumbang RM120 sebulan, namun anggota polis mungkin dikenakan kadar lebih tinggi iaitu RM180 sebulan.

  Namun jika anggota polis yang hanya berkhidmat di pejabat, tidak memerlukan mereka berkhidmat di luar yang mana lebih terdedah kepada sebarang kemungkinan kecelakaan, tahap risiko mungkin sekitar 2-3 sahaja.

  Begitu juga dengan mereka yang berkhidmat dengan pasukan Bomba & Penyelamat.

  Namun, ia bukanlah alasan untuk anda menidakkan hak anda untuk menerima rawatan terbaik juga untuk keluarga anda. Wang bukanlah alasan, kerana apabila anda sakit, nescaya anda menyesal kerana tidak mempunyai sebarang takaful perubatan.

  Hubungi saya untuk rundingan plan perubatan takaful serta maklumat lanjut.

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  About

  Berkelulusan Sarjana Telekomunikasi, kini bekerja sebagai jurutera di anak syarikat GLC terkemuka di Malaysia. Merupakan penulis utama Mfadhlan.com. Berpengalaman di bidang bisnes peruncitan, asas keusahawanan, pengurusan kewangan serta takaful. Jika anda musykil mengenai sebarang info yang dikongsikan, disarankan anda merujuk kepada pakar yang bertauliah terlebih dahulu. Penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang kerugian di pihak anda.

  http://www.mfadhlan.com

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge