• Sakit boleh tunggu ke?

  by  • 05/02/2013 • Protection & Investment • 0 Comments

  berita_13Oct11berita_13Oct11_2Jika anda berada di tempat mereka, adakah anda sudah bersedia? Adakah anda sanggup menunggu sedangkan pembedahan perlu dilakukan segera? Adakah anda ada sejumlah wang untuk melihat anak anda hidup sempurna seperti rakan sebaya mereka?

  Cuba anda bayangkan jika anda diberikan peluang berjumpa dengan perunding takaful beberapa ketika sebelum anak anda dilahirkan mahupun disahkan mendapat penyakit tersebut, adakah anda akan mengambil tanpa sebarang penolakan?

  Namun, tiada sesiapapun tidak mampu mencongak apa yang akan berlaku di masa hadapan. Anda sudah diberikan peluang paling tidak sekali, untuk anda merancang apa jua risiko yang mampu mengubah segala-galanya dalam hidup anda tetapi anda lebih mementingkan perkara yang tidak sepatutnya.

  Apakah tanggungjawab ibubapa kepada anaknya? Anak itu anugerah Allah, Amanah Allah. Jadi menjadi tanggungjawab kita untuk memberikan anak segala yang sempurna, setidak-tidaknya keperluan asasi. Takaful bukan lagi kehendak, tapi keperluan pada masa kini.

  Dengan takaful, ia meliputi segalanya. Pelan perlindungan, perubatan, mahupun simpanan yang amat diperlukan apabila dia menjengah ke menara gading kelak. Melalui takaful, simpanan dilindungi sepenuhnya.

  Bagaimana jika anda hubungi saya sekarang untuk mengubah nasib anak anda? Saya sedia untuk memberikan perkhidmatan terbaik untuk anda dan juga anak anda. InsyaAllah, semoga kita dipertemukan oleh Allah.

  Isi borang sebut harga di sini.

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  About

  Berkelulusan Sarjana Telekomunikasi, kini bekerja sebagai jurutera di anak syarikat GLC terkemuka di Malaysia. Merupakan penulis utama Mfadhlan.com. Berpengalaman di bidang bisnes peruncitan, asas keusahawanan, pengurusan kewangan serta takaful. Jika anda musykil mengenai sebarang info yang dikongsikan, disarankan anda merujuk kepada pakar yang bertauliah terlebih dahulu. Penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang kerugian di pihak anda.

  http://www.mfadhlan.com

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge