• Sanggupkah anda?

  by  • 01/02/2013 • Protection & Investment • 0 Comments

  Sanggupkah anda meminta derma utk membayar bil perubatan keluarga anda?

  Sabda Nabi:

  “Tinggalkan anak dan isteri kamu dalam kesenangan lebih baik dari tinggalkan mereka dalam keadaan meminta-minta” – Hadis riwayat Ibnu Majah

  “Sesungguhnya seseorang yang beriman ialah sesiapa yang memberi keselamatan dan perlindungan terhadap harta dan jiwa raga manusia”

  Sediakan pelan perlindungan untuk keluarga anda sekarang dan jangan bertangguh lagi. Saya percaya ramai yang sedar tentang kepentingan takaful, tetapi masih berkira-kira dengan perbelanjaan takaful yang kian meningkat. Sedarkah anda bahawa inflasi kos perubatan adalah 15% setiap tahun dan kos untuk sumbangan takaful turut meningkat dari masa ke semasa.

  Sumbangan takaful bagi peserta yang berumur bawah 20tahun adalah serendah RM130 sebulan, namun berbeza dengan orang yang berumur 40tahun, sumbangan takaful mungkin serendah RM300-RM500 sebulan. Adakah anda boleh menjamin kesihatan anda ketika itu pada tahap yang optimum iaitu sihat tanpa sebarang penyakit?

  Save now before its too late.

   

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  About

  Berkelulusan Sarjana Telekomunikasi, kini bekerja sebagai jurutera di anak syarikat GLC terkemuka di Malaysia. Merupakan penulis utama Mfadhlan.com. Berpengalaman di bidang bisnes peruncitan, asas keusahawanan, pengurusan kewangan serta takaful. Jika anda musykil mengenai sebarang info yang dikongsikan, disarankan anda merujuk kepada pakar yang bertauliah terlebih dahulu. Penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang kerugian di pihak anda.

  http://www.mfadhlan.com

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge