• Dividen AHB 2013 3.25%

  by  • 18/04/2013 • Pelaburan • 1 Comment

  Salam.

  Alhamdulillah syukur ke hadrat Allah swt, kita dipanjangkan umur sehingga hari ini.

  Berita baik yang patut dikongsikan bersama ialah salah satu portfolio patuh syariah yang berlandaskan hartanah iaitu Amanah Hartanah Bumiputera(AHB) telah mengumumkan dividen bagi tahun kewangan yang berakhir Mac 2013 berjumlah 3.25% atau 3.25 sen seunit. Ia melibatkan pembayaran dividen sebanyak RM33.7 juta dan agihan pendapatan kelima yang dibuat oleh AHB kepada pemegang unitnya sejak ia diperkenalkan pada November 2010.

  Jangan pula pembaca salah faham mengenai jumlah 3.25% tersebut kerana tahun kewangan AHB dinyatakan 2 kali setahun dan jumlah purata dividen AHB setakat ini agak menarik iaitu 6.6% setahun.

  Sumber : Utusan

   

  Lihat Post Terdahulu

  Dividen Amanah Hartanah Bumiputera (AHB) 2012

  Pengenalan Amanah Hartanah Bumiputera (AHB)

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  About

  Berkelulusan Sarjana Telekomunikasi, kini bekerja sebagai jurutera di anak syarikat GLC terkemuka di Malaysia. Merupakan penulis utama Mfadhlan.com. Berpengalaman di bidang bisnes peruncitan, asas keusahawanan, pengurusan kewangan serta takaful. Jika anda musykil mengenai sebarang info yang dikongsikan, disarankan anda merujuk kepada pakar yang bertauliah terlebih dahulu. Penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang kerugian di pihak anda.

  http://www.mfadhlan.com

  One Response to Dividen AHB 2013 3.25%

  1. 29/04/2013 at 1:03 am

   alhamdulillah…harap2 tahun depan meningkat lagi dividen 🙂
   anip recently posted..Euro TravelMy Profile

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge